Zanesljivost dostave SMS je zelo pomembna

02.08.2013

Pri iskanju najbolj ugodnega SMS ponudnika je potrebno pred tem preveriti še kakšno zanesljivost dostave ponuja ta ponudnik. Zanesljivost dostave preverite za tista omrežja kamor boste pošiljali, npr. za Slovenijo - Mobitel, SiMobil, T-2, Debitel in TušMobil.

Zakaj je dostavljivost tako zelo pomembna?

Ker nam zelo nizka cena, npr. 0,01 za SMS ne pomaga, če SMS ni dostavljen. SMS smo v vsakem primeru plačali, a stranka SMS-a ni prejela, kar pomeni, da smo slabo izrabili potencial SMS oglaševanja.

Dejansko smo plačali za pošiljanje, ki ni prišlo. Pomislite, to je enako, kot če bi poslali pismo, ki nikoli ne bi doseglo nabiralnik naše stranke. Zakaj za vraga ni odziva?

Primeri slabe SMS dosegljivosti:

- SMS kampanje -  zaradi slabe dostave ttrpi doseg naše SMS kampanje.
- SMS storitve - nedostavljen SMS v primeru SMS Alarm ali SMS iHelp pomeni slabo uporabniško izkušnjo
- SMS aplikacije - neposlana aktivacijska koda za aktivacijo oglasa pomeni slabo uporabniško izkušnjo in manj obiska na vaši spletni strani oz. aplikaciji

Izkušnje iz ekipe Povabi.si

Samo delovanje je, spet odvisno od ponudnika, precej na nivoju. A premalo na nivoju za Povabi.si, saj se v nekaj procentih zgodi (približno 2 - 5 %), da SMS preprosto ne pride, se izgubi v omrežju, pride šele čez 3 dni, ko je dogodek že mimo ali kaj podobnega. 2 - 5 % se sliši malo, a ko nekomu dogodek odpade zaradi premalo prijav, ki so posledice neprispelih SMS-ov, je situacija drugačna. Najslabša zanesljivost delovanja tujih ponudnikov je za T-2 omrežje.

Ekipa Povabi.si še dodaja:

Smsapi.si zadeva je zelo stabilna ter 99,9 % zanesljiva. Prav tako podpira (preverjeno) tudi ponudnika T-2. Zaradi zgoraj omenjenih birokratskih zadev se SMS ne zgubljajo v omrežju kot SPAM SMS-i pri ostalih tujih ponudnikih.

Primeri zanesljivosti dostave enega izmed tujih ponudnikov

Za primer vzemimo še ena izmed bolj popularnih tujih ponudnikov v Sloveniji. Dosegljivost za T-2 71.43%. Statistika za TušMobil - Mobitel - SiMobil pa se giblje od 91 - 93%.

Primeri zanesljivosti dostave enega izmed tujih ponudnikov

Večinoma telefonskih številk je 031, 041, torej pri Mobitelu. 93% dostava mi v takem primeru ustreza.

Takšen je odziv nekaterih, a žal to ne drži. Na podlagi predpone ne morete vedeti v katerem omrežju se nahaja telefonska številka. Zato je lahko 041 tudi v T-2 omrežju.

Nazaj